onsdag 2 september 2009

Skalmans bok

När Emil föddes fick vi tips om att ha en bok, där vi skrev upp lite kort vad som sades vid olika vårdkontakter.

Ganska snart insåg vi att det var nödvändigt att börja skriva ner vilka undersökningar som gjordes, vad prover visade eller vilken medicin som sattes in och i vilken dos. Det kändes också viktigt att komma ihåg när sjukvården planerade att göra olika undersökningar osv.

Idag är jag glad att vi började skriva i Skalmans bok så tidigt. För nu är det bara att bläddra tillbaka i boken och kolla efter vad som står, om det är något vi undrar över. Ibland frågar vår läkare när vi gjorde en speciell undersökning senast eller funderar på vad någon specialist sagt och då har vi allt nedskrivet där.
Jätteskönt!

För att kunna komma ihåg allt som sägs är helt omänskligt. Speciellt om man som vi har ett antal vårdkontakter varje vecka. Det blir en del att skriva förstås men vi håller det kort och skriver bara det absolut viktigaste.

Dessutom har vi gjort så, att längst bak i boken har vi klistrat in alla visitkort vi fått och skrivit dit alla viktiga telefonnummer. Allt för att lätt hitta vem vi ska ringa när vi behöver kontakt med sjukvården och det händer ju rätt så ofta!

4 kommentarer:

jenny/dreamrose sa...

åhh vilken bra ide....

Honungspojkens mamma sa...

Å! Nu fick jag lite inspiration igen. Vi får ingen ordning på våra anteckningar hur vi än försöker...

mamma till lille e sa...

Tack, vilket jättebra tips! Önskar vi gjort så, nu är det lite rörigt med papper här och där och anteckningar lite varstans. Men det är väl aldrig för sent att börja!

Mia sa...

Vad fiffigt! Jag skrev dagbok varje dag det första året, men sen när det lugnade ner sig blev det inte av att skriva. Men det har jag skrivit på bloggen i stället, så där kan jag kolla upp det. Men jag ska nog också fixa en liknande bok, smart att ha allt under samma pärm!