torsdag 17 september 2009

En djungel av hjälpmedel

Idag har vi varit på HMC (hjälpmedelscentralen) för utprovning av hjälpmedel. Dags att fylla på vår djungel här hemma med ännu fler saker.

Det blev en pandastol med bord att ha på förskolan. Lyckades också tigga till oss armstöd, bord och körhandtag till vår pandastol som vi har här hemma.

För att Emil ska kunna bada i badkaret så får han en Manatee (badstol).

Sedan blev det en gåstol att ha här hemma. Vår sjukgymnast har varit lite tveksam till det innan, men nu när hon fick se hur fint Emil stod i den och hur roligt han tyckte att det var, så ändrade hon sig. Det tackar vi för!


Vi provade också olika ståhjälpmedel för att Emil ska kunna använda sitt ståskal. Nu blir det en Buffalo, som man kan tippa bakåt vilket gör att han nu i början kan stå lutad bakåt för att få hjälp med huvudet. Ett bord att ha till blir det också.



Tanken är att ståskalet ska vara på förskolan och då hamnar ju Buffalon också där. Himla tur, för den var rätt så stor och otymplig.

Fick tips om att det är hjälpmedelsmässa i månadsskiftet sept-okt, så då kanske vi hittar ännu fler saker att ha i vår djungel...

8 kommentarer:

Honungspojkens mamma sa...

Oj vad många smarta grejer! Vad söt han är i gåskalet! Och vilken tur att han fick en sån där gåstol tillsist ;o)

Vi ska till hjälpmedelscentralen på måndag, så det var väldigt bra att få en massa tips just nu...

KRAM

Unknown sa...

hej
Ja Åsa var ju helt underbar. o den mässan ska jag difitivt gå på.

Skalmans mamma sa...

AnnaSC, ja Åsa är underbar! Hoppas att hon slutar hos er och börjar hos oss istället ;-)
För oss blir det absolut en tur till hjälpmedelsmässan! Kul när de på HMC tipsar och vill att man ska gå dit.

Photo by Maria sa...

Det finns ju massor av hjälpmedel, alla inte så praktiska i hemmet med tanke på storleken, men bra då att kunna ta det till dagis ;-)

Ståhjälpmedel har tjejen jag jobbar med gått igenom en massa olika och nu när hon är vuxen (22 år) så har det blivit en rullstol som man kan få till stående, perfekt för rullstolen finns ju alltid med.

Ha nu en bra fredag och en härlig helg..

Kram
Mia

Anna sa...

Vilken tur att vi bor i Sverige! Det är härligt att se hur nöjd Skalman ser ut! Stora killen!

Anna sa...

Skalman ser ju riktigt nöjd ut på bilderna. Skönt att det finns grejer att underlätta för en sådan hårt prövad liten guldklimp.

Zebbes mamma sa...

Hej

tack för din gulliga kommentar inne hos mej. Jag blev så glad. Blev ju naturligtvis nyfiken på din signatur, så jag klickade hit mej. Vilken underbart söt liten kille. Skönt att ni får hjälpmedel.. Det är extra kul när man lyckas överlista sjukgymnaster och hjälpmedelscentraler om saker man vill ha, men som dom anser att man inte behöver. Skönt att få rätt ibland. Behövs för att man ska orka kämpa vidare. Väldigt fin blogg du har..

Jag vill gärna länka till dej om det är ok för dej.. Du behöver absolut inte länka till mej.. Men jag vill gärna följa din blogg ordentligt.. Ska läsa ikapp mej någon kväll...

Kram Mia

( ursäkta att kommentaren blev så lång :) )

Skalmans mamma sa...

Ja, tänk vilken tur att det finns så mycket bra hjälpmedel! Önskar bara att de kunde vara lite snyggare ;-)

Zebbes mamma, klart att du får länka hit. Kram