onsdag 22 april 2009

Ny mat - nya tag

Jaha, här kämpar vi på med mat och kräk. Trodde för några dagar att det var lite bättre men sedan var vi tillbaka i kräkcirkusen igen.

Idag vi varit en sväng till sjukhuset för diverse bestyr. Emil fick ny sond i näsan och ny sorts mat. Vi träffade en dietist som räknade lite på hans energibehov och precis som vi trodde så får han i sig alldeles för lite näring och vätska. Så nu provar vi Enfamil som är en typ av ersättning som blir tjockare när den kommer ner i magen, allt för att den ska bli svårare att kräkas upp. Målet är att få upp dagsintaget till i alla fall 900 ml. Nu kämpar vi för att få i honom 650..... så vi får väl se hur det går. Vi kommer också att börja med Nexium som är syrahämmande och förhoppningsvis ska hjälpa honom att må bättre och slippa reflux.

Emil har mycket slem som behöver hostas upp. Dessutom sväljer han ner en del vilket gör att han även kräks slem. Vi inhalerar airomir och pulmicort och har även fått en pep-mask som han andas i. Det är en sorts manick där man andas in som vanligt men har ett motstånd när man andas ut. Allt för att hjälpa honom att lossa och hosta upp slemmet.

På måndag är det dags för nytt eeg. Vi tycker att han har mer konstigheter för sig än innan, så det blir intressant att höra om de ser det...

Nu håller vi tummarna för mindre kräkningar med nya maten!

2 kommentarer:

Honungspojkens mamma sa...

Tack min kära vän för dina fina kommentarer i min blogg... Kram

Mia sa...

Hej, hittade din blogg via Honungspojken. Läste att ni har mycket problem med kräkningar. Kan han äta nåt alls via munnen? Om ni får och vågar kan man prova att ta bort sonden och ge mat via munnen. Näsmagsond och sondmat är enligt min erfarenhet det sista som får barn att äta själva. När vår Victor av en händelse måste fasta (pga tarminflammation) visade han för första gången hunger och började äta själv via munnen (då var han 9 månader). Ju mindre vi sondar desto mer äter han själv.

E ser ju ut att vara en gosig bebis så han kan säkert avvara några gram i en fasta. Vi kom inte upp i mer än 660 ml/dygn när vi helsondade för han kräktes så. Nu när han äter mest själv är vi uppe i över 1000 ml/dygn.

Kram!

PS: Han är ju iofs opererad så att han inte kan kräkas (fundoplikation) så det kanske också bidrar. Han har en knapp på magen som jag helt klart rekommenderar före näsmagsond.