fredag 3 april 2009

Nu får det vara nog!

Idag kände vi att det det fick vara nog med Emils kräkningar. För det som började med en kräkning för 3 veckor sedan har nu blivit kräkningar efter varje mål mat. Förra fredagen skrev vår läkare ut zantac som är ungefär som losec. Tyvärr har det inte hjälpt istället har han fått biverkningen diarre. Ha, ha så nu kommer det i båda ändar istället =).
Dessutom kräks han bara mer och mer och hela våra dagar går åt till att försöka få i honom mat, suck!!! Tidigare älskade han gröt och åt en hel del puréer, men nu ratas det mesta som kommer in i munnen.

Så efter 3 kräkningar på morgonen så knallade vi iväg till akuten. Hade bättre lycka den här gången (förra gången satt vi där i 7 timmar innan vi valde att gå hem utan att ha fått någon hjälp) och fick träffa en läkare rätt så snabbt. Emils prover var bra och visade inte på uttorkning el. några brister. Vi blev i alla fall inlagda för att få lite hjälp med maten. Nu har de satt ett matdropp så att han får mat hela tiden, men sakta, sakta i sonden. Får se om det kan hindra att han kräks upp maten. Hittills idag har det varit lyckat i alla fall och Emil är rätt så nöjd och glad nu ikväll =).

Lät som om vi skulle få komma hem imorgon med en liten väska där man har matdroppet. Ja, tänk vad mycket saker man har fått lära sig det sista året. Kan nog börja jobba på sjukhus snart ;).

2 kommentarer:

En värld full av liv sa...

Hoppas det går bra med matdroppet och Ni får åka hem i morgon. Tänker på Er. Kram Helena

Honungspojkens mamma sa...

Väska med matdropp... Det var nåt nytt. Som lite medhavd matsäck. Hoppas den hjälper.