måndag 21 mars 2011

Fråga 2; Tid för varandra

Hur hinner ni föräldrar med varandra?
/Helena

En lite jobbig fråga att svara på faktiskt. Önskar så klart att jag kunde skriva att det är något som vi är bra på, men tyvärr...

Väldigt mycket tid går åt till att bara få vardagen att fungera. Vi har våra släktingar långt borta vilket inte gör saken enklare. Dessutom har Skalispappan jobbat på annan ort det senaste året och då blir det ju ännu mindre tid tillsammans. Som tur var är det snart slut på bortaarbete och vi ser fram emot att resten av året jobbas på hemmaplan.

Jag hoppas och tror att vi ska bli bättre på, både att ge varandra mer egentid men också att hitta stunder bara för oss två. Den senaste tiden har jag känt ett stort behov av tid att göra något bara för mig själv. Förhoppningsvis ska mina nya joggingskor komma till användning och kanske kan det bli en resa till huvudstaden senare i vår.

Sedan ser jag fram emot vår första hellediga sommar. Ja, som lärare är jag alltid ledig på sommaren, men min operasjungande make har jobbat så gott som hela somrarna runt om i Sverige och Danmark. Vi har alltså haft väldigt lite ledigt tillsammans.
Så i sommar ska vi äntligen semestra och göra precis det vi vill! Gissar att det blir många timmar vid någon sjö med kastspö i handen...

Hur gör ni för att hinna med varandra? Tips mottages tacksamt!

2 kommentarer:

Nina sa...

Jag vet inte om jag kan komma med så mycket... Vi har ju en del ledigt tillsammans iom att vi har korttids 8 dygn/mån. Dessutom går ju sandra i skolan på dagarna, så vi har rätt mycket tid tillsammans.

Innan allt det där funkade... Då höll vi faktiskt på att separera. Vi hade aldrig fixat det utan mer tid för varandra.

Men, vi gjorde (och gör ibland) saker var och en för sig. Och vi tar alltid tillvara på alla små chanser vi får.

Det låter som en härlig sommar ni har framför er! Hoppas ni får många tillfällen att ladda era batterier på <3

Kramar om massa!
Nina

ludvigonora sa...

Jag håller helt med om att all tid går åt till att få vardagen att fungera med olika saker och då är vi ändå två efter kl 15. Har sagt det till dig innan, förstår inte hur du har klarat dig under denna tid, beundrar dig.
Har tyvärr inga tips om man får tiden att räcka till men jag hoppas ni får en underbar sommar tillsammans hela familjen.

Kram