lördag 28 augusti 2010

Vad gör man?

Känner mig trött och uppgiven. Ljudkänsligheten ställer till det mycket. När vi är hemma så går det rätt så bra, men så fort vi är iväg någonstans så blir det ett stort problem.

Jag går in i affären med en nöjd kille i vagnen men hinner bara innanför dörrarna innan sammanbrottet kommer. Ett barn någonstans i affären skriker, antagligen för att han/hon inte får godiset eller leksaken. Skalman gråter förtvivlat. Lyckas till sist trösta honom men han är på helspänn. Springer genom affären och kastar ner varorna i korgen samtidigt som jag försöker undvika alla barn som handlar tillsammans med sina föräldrar.

Vi träffar vänner och går till en lekplats. Storebror har kul med sin kompis men runt om finns andra barn som har roligt och skrattar/skriker. Skalis bryter ihop fullständigt trots musik i hörlurarna. Till slut får vi gå.

Hemma hos vännerna blir vi bjudna på middag. Deras halvårstjej gör såklart ljud för det gör ju barn. Skalman gråter och gråter.

Jobbigt för Skalis och jobbigt för oss!
Vad är det som är fel?
Oro!

Vilken tur att han har Storebror för med honom kan man inte annat än bli på bra humör.

8 kommentarer:

Wildas mamma sa...

Vilken fin liten kille ni har och vilken fantastisk familj ni är. Verkligen inspirerande. Kommer att kika in ofta och läsa om er resa i livet.
Kram

Nina sa...

Så jobbigt när man inte vet vad det är och inte kan hjälpa.
Kramar om!
Nina

Caroline sa...

Oj, vad svårt. Ja vad gör man? Ni verkar ju redan ha provat hörselskydd. Det finns ju en massa olika ljud och olika hörselskydd kan ta bort olika ljud. Finns det något ni provat som är särskilt riktat mot att ta bort människoljud? Jag tänker att hörselkåpor många gånger kan vara riktat mot att ta bort buller men kanske inte röster?
Gör läkare eller så någon utredning kring det här eller har några idéer på vad det kan vara och vad man kan göra?

marina andersson sa...

Vi har haft samma problem med ljuskänslighet med V. Han hade det från födsel och tålde inte ens ljudet från rinnande vatten...Vi fick svaret " det växer bort" och det har det gjort...men det tog 4 år :/ Vet hur jobbigt det är. Hoppas det löser sig för er!

Vilmer och hans familj sa...

Ja, vad gör man , Önskar jag kunde komma med ett gott råd, men har tyvärr inga.
Så himla typiskt med assistenten också. Hoppas ni haft en bra tyst söndag med alla på hemmaplan.

Kramar

Anonym sa...

Har ju även vi en ljudkänslig kille men det blir bättre fadt det tar tid. För River hänger det ihop med skarpa obehagliga ljud en motorcykel som startar eller ett banr som gråter. Ljuden triggar igång EP:n och blir det stökigt och högljutt så får vi gå annars kommer det ett anfall.
Ska också tillägga att det hänger ihop med hur bra medicinerad han är under rätt medicin så sprakar det inte löst i kvadrat om ngn slår sig men är han i dåligt skick så behövs det inte mycket innan han får en kramp.

Skalmans mamma sa...

Tack för era fina kommentarer! Vi funderar såklart massor på vad det kan vara som stör.
Kan det vara mer ep-sprak eller är det något annat?
Nu har vi köpt silikonöronproppar och det funkade ok igår när vi var på ett köpcenter. Men det gäller att vara förutseende och sätta in dem innan första ljudet för sen är det liksom "kört".
Ska träffa en läkare i morgon så att de kollar att öronen och lite annat i alla fall så att det inte är något där som ställer till det.
KRAM alla fina läsare!

kungen o majkis sa...

Ja, vad ska man göra :(! Kungens ljudkänslighet har blivit mycket bättre med åren...Hoppas att det blir så med Skalis också! Isolering känns inte roligt...men det det var det vi tog till när det blev för jobbigt att ständigt få ta hand om en otröstlig liten kille.

Kram!!