tisdag 24 augusti 2010

Kan ni vara lite tystare?

Skalman är inte på topp för tillfället. Han är extremt känslig för ljud och vissa stunder tål han ingenting. Barn, glada som ledsna, håll er borta! Inget skrap med tallrikar och att skära maten är inte att tänka på.
Ljuden stör honom något oerhört och det är inte så att han gnäller lite utan han bryter ihop totalt. Oftast helt otröstlig.

Oron kommer såklart krypande. Ändå försöker jag tänka på att vi varit här innan och då har det bara gått över. Av sig själv. Ibland efter några dagar, andra gånger efter några veckor. Nu är vi inne på flera veckor...

Vi testar hörselkåpor och att lyssna på musik. Inget funkar speciellt bra eller rättare sagt det funkar ibland, en liten stund.
Om det är någon som har något tips på vad vi skulle kunna göra så tages det tacksamt emot. Att tassa på tå dygnet runt kan vara rätt påfrestande!

4 kommentarer:

Nattmia sa...

Stackars liten som inte klarar alla ljud :-( Och stackars er som måste tänka på det hela tiden.. Tyvärr har jag inget bra tips på hur ni skall göra..
Hoppas det snart går över..

Kram Mia

Nina sa...

Ojojoj, så jobbigt för er alla :(
Jag har tyvärr inga bra tips att komma med. Var ju öronproppar/hörselkåpor, men det har ni ju redan testat.

Jag hoppas förstås att det går över snarast!
Kramar om er!
Nina

♥ Mio ♥ sa...

Lilla killen...vad ska vi hitta på? Jag sover jämt med öronproppar för annars är det omöjligt att sova, öronproppar dämpar ljud som är nära och tar nästan helt bort ljud som är långt borta...vet inte om ni provat proppar, det kanske inte funkar på barn? Det finns ju såna där mindre typ hörselskydd utan bågen över huvudet...som ett litet skydd man sätter över örat bara...men vet inte heller hur det funkar på barn. Har ni testat dom små peltror hörselskydden för barn? Hoppas det ordnar sig! Kram till er

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

har tyvärr inga bra tips. Neo var så ett tag också väldigt ljudkänslig men de kom och gick i perioder! Hoppas verkligen han kommer må bättre foort! Stoor kram