onsdag 1 september 2010

Läkare och ortopedtekniker

Igår tillbringade vi en stor del av dagen i sjukhusmiljö. På morgonen gick vi till dagvården för att se om vi kunde hitta någon enkel förklaring till Skalmans ljudkänslighet. Det kan ju alltid vara bra att kolla upp så att det inte är öronen som ställer till det men det var det inte för de såg fina ut. Däremot hittade de bakterier i urinen som de skickade iväg för odling och vi fick penicillin att starta med direkt.

På eftermiddagen bar det iväg till ortopedtekniska där vi tillbringade två timmar tillsammans med några ortopedtekniker. Först var det utprovning av korsetten.

I tjusigt linne att ha under korsetten.

Det blev en del fixande innan den hade fått ett fint hål för knappen på magen och satt som den skulle.


Skalis fina nya fotortoser var också klara!


Sedan var det dags att fixa ståskal. Teknikerna skulle testa en ny teknik där man skulle slippa gipsa och Skalman fick vara försöksdocka. De mätte här och de mätte där och sedan matade de in måtten i ett program på datorn som skulle rita upp ståskalet.
Tror ni att det funkade? Näpp!
Så precis som förra gången fick Skalis ligga i något som såg ut som en saccosäck som man sög ut luften ur så att den formade sig efter hans kropp.
Nu blir det tillbaka om några veckor för att prova det färdiga skalet!

5 kommentarer:

kungen o majkis sa...

Vad massa fina nya grejor Skalman fick :-)! Ska han ha korsetten all vaken tid? Urinvägsinfektion kan ju ge en massa konstiga symtom...hoppas att det kan vara den som har gjort Skalis lättiriterad så han får må bättre sen! Många kramar!!

Skalmans mamma sa...

Ja, visst har han fått fina grejor! Storebror har valt brandbilar och brandmän på ståskalet, så vi får se hur det ser ut =).
Till att börja med ska han ha korsetten när han sitter i vagnen, står i ståskalet och åker cykelvagn. Sedan får vi se. Vill ju inte att han ska förlora all sin styrka i överkroppen.
KRAM

marie- Från en prematurmammas hjärta - sa...

Ja massa bra och fina grejer han fått!

Photo by Maria sa...

Så häftiga fotortoser han fått och korsetten blir säkert lika häftig :-)

Hoppas med att det var bakterierna i urinen som kanske gjort att allt annat blivit lite jobbigt med för honom..

Ha en bra dag..

Kram Mia

Zebbes mamma sa...

Hej

Ledsen att det var ett tag sedan jag skrev.. Vilken bra teknik att suga ut luften, så man får fram formen.. hade ingen aning om det. Gips är inge kul. Jag har hört att det finns ett nytt material på gång till ortoser, samma material som man har till flygplan. ett jättelätt material som gör att man inte utsätter kroppen för onödiga tyngder.. Perfekt till små barn kan jag tänka mej. Jag ska se om det går att få nu till Zebbe när det är dags för nya ortoser..

Ha det bra och hoppas Skalis blir frisk snabbt från uvi och förkylning.

Kram Mia