tisdag 17 mars 2009

Kräk och dropp

Fattar inte vad som är fel. Emil har inte verkat hungrig på flera dagar. Äter inte alls som innan och har kräkt upp maten ibland. Igår kräktes han upp all mat på kvällen och sedan somnade han. I morse försökte vi få i honom ersättning både via munnen och i sonden men det kom upp igen.
Ringde sjukhuset för att höra hur vi skulle göra, men de tyckte att vi skulle försöka ge medicinerna och sedan få i honom vätska och komma in i kväll som vi bestämt innan.

Nu är han inne på sjukhuset med Daniel. Ska göra en dygnssamling av urin som en del av utredningen kring hans höga blodtryck. Dessutom kommer de att sätta dropp eftersom han bara fått i sig 180 ml det senaste dygnet. Hoppas verkligen att det vänder snart! Blir så orolig för min lillkille.

Funderar på om det är en släng av någon maginfluensa, biverkningar av mediciner el. något annat som gör att han mår dåligt. Det konstiga är att hans rumskompis på sjukhuset varit ungefär likadan. Kanske något som går helt enkelt, men han har varit dålig rätt länge och det känns ju inte så kul...


DEN 15 MARS 2009
Vilken glädje!

Tänk att ett leende kan vara upphov till sådan lycka. Inte trodde jag för någon månad sedan att Emil skulle ligga på rygg på golvet och jollra, le, ja till och med skratta. Då bar vi runt på honom hela dagarna med nappen fasttryckt i munnen för att han skulle vara lugn. Idag, behövs nappen knappt alls. För vår lille Emil ser nöjd ut för det mesta. Han gillar skötbordet, sina stolar. Man kan till och med lägga honom på en filt på golvet. Tar man upp honom och busar så skrattar han.
Mitt hjärta hoppar av glädje!

Inga kommentarer: