onsdag 2 februari 2011

Skalman behöver din hjälp!

Skalman gillar de där slemmiga leksakerna som finns i massor av olika former och färger.


På Skalis gåstol har vi en ring i samma material. Funkar toppen och det verkar som om han gillar att ha den där. Stimulerar känseln i händerna och får honom mer aktiv.


Men nu till problemet. Vi har bara en. Som nu är trasig och rätt äcklig efter att han kräkt, sugit, slemmat och annat på den.


Jag har letat i varenda leksaksaffär och i alla affärer jag kan tänka mig men hittar bara slemmisarna i form av ormar, bollar, spindlar osv. Den vi har är nog tänkt att ha som armring, men det funkar eftersom den är tänjbar. På dagis har de en i större modell, som de köpt på någon marknad och det fungerar också.
Så om ni vet var dessa "slemmisringar" finns, tipsa oss!
Kanske kan ni köpa en så skickar vi pengar?

13 kommentarer:

Marie sa...

Hej!
Har du kollat på www.varsam.se ? De har liknande grejor åtminstone. Den här sjukvårdsbutiken(kommer inte på namnet) som ligger vid Södervärn samarbetar med Varsam och personalen där har varit väldigt hjälpsamma tycker jag. Om du inte har varit där så är det mitt bästa tips.
Kram!

Anonym sa...

Om jag inte missminner mig så finns de på Tom titts i södertälje...

Sofia med River

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

ska verkligen hålla utkik och se om jag kan hitta nån!!

Iris sa...

Jag har för mig att vi köpte vår (som också gått sönder lite) på Jättekul i Lund. Men det var rätt länge sedan.

Elin sa...

Jag ska till leksaksaffär idag eller imorgon..ska kolla här då!

/Elin

Solen i mitt liv sa...

självklart ska vi spana efter en slemmisring :-)

Myrans mamma sa...

Vi köpte en ganska rejäl ring från Komikapp för ngt år sedan till Myran. Den är iofs inte så elastisk men om man drar ordentligt kanske :). Var dock inne på deras hemsida och kunde inte hitta just koosh-ringen längre, bara bollar. Men man kan ju ringa och fråga. Annars tycker jag man springer på dessa lite överallt i leksaksaffärer och så. Men såklart inte om man är på jakt efter en...

emma sa...

hejsan

här i min stad finns det en hjälpmedelsaffär som heter Varsam. där inne vet jag att det finns alla möjliga typer av såna dära!

gå in på hemsidan så får du kika :)

/emma

Skalmans mamma sa...

Tack alla för att ni är så gulliga och håller utkik =)! Jag försökte kika på varsam men hittade ingen. Ska kolla in Komikapp också.
Iris, får kanske ta en tur till Lund då och kika för det är ju inte så långt =).

Allrafinaste sa...

Tror jag har sett något liknande på Hobbex...även på Skansen så titta i presentshoppen där om ni har vägarna förbi någon gång. är dock osäker på om det är exakt rätt sort.

Anonym sa...

Hej! Jag har idag varit i Kalmar o i en leksaksaffär och jag såg sånna ringar o tänkte direkt på er,Jag köpte 2st o vill nu skicka dem till dig men har inte din adress,om du inte vill skriva ut din adress här så skicka den till helenahall@live.se Så får du dem snarast Kram en ny läsare som är så berörd av dina blogg.

Skalmans mamma sa...

Åh, underbara! Tack så jättemycket, blir så glad =).
Mejlar dig direkt!

Anonym sa...

hejsan va in på willys här i borlänge där hade dom en rund såg ut som skalis gula taggiga slem sak å den här blinkade när man rörde den
mvh lotta