torsdag 30 december 2010

Summa sumarum

På årets näst sista dag kan det kanske vara på sin plats att fundera över och summera året som gått. Jag tänker inte bli långrandig men jämföra lite med Skalmans tidigare år:

2008 var ett underbart, omtumlande och samtidigt fruktansvärt år med Skalmans födsel, alla lyckade operationer men också den där svarta dagen när allt förändrades.

2009 var ett år då vi tvingades inse hur grava hjärnskador Skalis faktiskt har, då vi lärde känna epilepsin och de där otäcka kramperna.

I jämförelse så kan 2010 bara beskrivas som fantastiskt!

Skalman har visat upp ett underbart glatt humör, om än med perioder av extrem ljudkänslighet och gråt. Han har blivit mycket starkare i sin slappa kropp och pratar (jollrar) massor. Epilepsin har varit under kontroll och vi har med hjälp av medicinhöjning lyckats slippa några större anfall. Ett antal sjukhusbesök har det blivit under året men bara ett fåtal nätter på sjukhus. Vi har dessutom blivit beviljade assistanstimmar och Skalman trivs både med sina assistenter och med kompisar och personal på sin fina förskola.
Kontakten med habiliteringen har fungerat jättebra och vi känner att de hela tiden ser till Skalis bästa och hjälper och stöttar oss.
Dessutom har vi lärt känna många nya mammor och pappor med fantastiska "funkis-ungar".

Men det jag njutit mest av i år, är att fina Skalman har överraskat oss massor av gånger. Visat att han vill och kan så mycket!

Nu ser vi fram emot ett lika underbart 2011.
Överraska oss ännu mer, fina Skalman!

2 kommentarer:

kungen o majkis sa...

Hoppas att ni får ett riktigt riktigt gott 2011 :-)!! Kram från oss!

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

Låter som ett väldigt positivt år för så otroligt härligt och hoppas att nästa år kommer bli lika bra om inte ännu bättre! Starka underbara skalman med en vilja av stål<3