måndag 6 december 2010

Förskolefunderingar

Idag har vi varit på besök på den förskola som vi önskat för Skalman fr.o.m augusti nästa år. Som jag skrivit innan så är avdelningen där Skalis går nu bara en utredningsavdelning, och tanken är att man ska gå där i ett år. Till sommaren har Skalman klarat av två år, så någon fortsättning där blir det inte.

Nu är förstås den stora frågan var han ska gå sedan. Här i vår (stora) stad finns inte så många alternativ. Konstigt kan man tycka!

Våra förhoppningar är att han ska få gå på den avdelningen där vi hälsade på idag. En specialavdelning med 6 barn och där man får gå tills man börjar i skolan. Allt verkade toppen och verkligen anpassat för vår älskling. Ridning och bad varannan vecka, jacuzzi, snoezelrum och trevlig personal.
Nu är ju problemet att det blir bara en plats ledig efter sommaren och där är ju kö förstås. Platsen kommer att gå till den som är i störst behov av den och det är ju helt rätt. Vi hoppas förstås att det är Skalman.
Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Annars blir det antagligen vanlig avdelning med assistent och för oss känns det egentligen inte som något alternativ. Med Skalmans ljudkänslighet så kommer det att bli en mardröm (jag vet att man inte ska ta ut saker i förskott), men det känns inte som någon bra miljö för honom. Förskolan ska ju ändå vara en plats där man får förutsättningar och möjligheter att utvecklas.

Besked väntas inte förrän i april-maj, så det kommer att bli en jobbig väntan.
Vi får hjälpas åt att hålla tummarna helt enkelt!

8 kommentarer:

Malin sa...

Åå vad Emil skulle behöva den platsen, helt klart. Och jag håller alla tummar som bara går.
Jag lovar att Oliver kommer iaf inte konurera om platsen! Jag hoppas att vår stadsdel har gjort en bra plats för honom här till hösten med en resurs.
Kramar till er

ludvigonora sa...

Jag håller helt med om att det är konstigt att det är så lite alternativ för barn med speciella behov. Vi bor ju i en stor stad så då borde det finnas.
Vi håller oxå våra tummar för att det är ni som får platsen.
Kram

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

vilken toppen avdelning det verkar vara! Önskade att det fanns en sån i den här staden men det finna inga sådana avdelningar alls vilket ajg tycker är såå jäkla dåligt! Hoppas hoppas hoppas skalman får den platsen!!

Malin Hallberg sa...

Håller givetvis mina tummar med att ni ska få platsen!

christina sa...

Vi håller både tummar och tår. Låter som ett toppenställe.Kram

Anonym sa...

Tråkigt att det är så lång väntetid!=( Hoppas hoppas Skalis för börja där!=) Annars kan dom väl anställa en till personal så kan dom ta in ett barn till, alltså Skalis om han nu inte för börja där...:P Om det ändå vore så enkelt...

Men en sak jag kom att tänka på; Om han inte får börja där & måste börja på en vanlig förskola med assistent, kommer ni hinna ansköka om en assistent tills dess då?! Eller hur tänker kommunen & alla dom "andra"?

kungen o majkis sa...

Håller tummarna stenhårt!! Har du nån förturslista jag ska skriva på ;)?!

Skalmans mamma sa...

kungen och majkis, vilken bra idé med en förturslista, det får jag nog fixa ;-)

Anonym, ja du... hur de tänker vet man ju inte. Är ju deras uppgift att se till att det finns assistent/resurs tills han börjar i så fall, men det kan man ju tänka hur det kommer att gå.