onsdag 8 december 2010

Heldag på sjukan

Idag har Skalman haft en heldag på sjukhuset. Det var dags att göra en dmsa scint. En undersökning av njurarna som Skalis egentligen skulle ha gjort för länge sedan, men som blivit uppskjuten pga av att man inte lyckats sätta en nål.

Klockan 8 var han och pappa på plats på post-op, där nålsättningen skulle ske. Först fick Skalis emla-salva på handlovar och i armveck.


Sedan följde 1½ timmes väntan innan det var dags att få nålen på plats. Tur att de hade en skön saccosäck som man kunde mysa i.


Precis som tidigare blev det problem när nålen skulle in och efter ett antal misslyckade försök så gav man upp. Nu gav man Skalman lugnande och sedan satte man nålen i en halsven istället.

Därefter sprutade man in en isotop som via blodet förs till njurarna. Efter ytterligare några timmars väntan var det dags för röntgen av njurarna.
Skalman skötte sig strålande hela dagen och charmade allt och alla. Såklart!

Skönt att undersökningen äntligen är avklarad, nu får vi bara hoppas att resultatet ser bra ut också!

4 kommentarer:

Nattmia sa...

Är inte ett dugg förvånad över att han charmade alla :-) Han är ju så söt och go..

en synd att de inte kan hitta rätt så han slipper få en mass astick, men skönt att det gick bra..

Kram Mia

Nina sa...

Kramen till duktiga Skalis!
Ja, till hela duktiga familjen med, förresten :)
Kram!

Steph sa...

O har gjort precis samma undersökning och precis som Skalis så gick det inte att sätta infasrt på henne heller. Vi fick ge upp och boka om undersökningen 2 ggr. Men sen funkade det finnemang!

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

det är totalt omöjligt att inte bli charmad av en sån underbar kille! Hoppas innerligt att resultatet bara visar bra! Massa kramar till er