lördag 28 november 2009

Magen sa ifrån

Dietisten skickade hem ett förslag på hur vi skulle börja med och trappa upp den nya maten. Upptrappningen skulle ske på tre dagar. Vi följde hans förslag men tog det ännu lugnare. Det gick sådär, kan man säga. I torsdags var vi tillbaka här.

Så nu gör vi på eget vis och testar lite, lite varje dag. Blir en mycket försiktigt upptrappning. Förhoppningsvis fungerar det bättre.

7 kommentarer:

Nina sa...

Lycka till massor!

Go bild på en go kille! :)

Kram Nina!

marie sa...

3 dar tyckte jag inte var länge för att introducera en ny mat. man ska ta den tid barnet behöver för att magen ska vänja sig. det är ju så induviduellt!

Elin sa...

Vår trappning pågick i 1 ½ vecka ca. 25% - 3 dagar
50% - 3 dagar
75% - 3 dagar

Fast första rundan med byte av mat gick inget vidare för oss heller..Molls blev ruskigt dålig i magen. Men den här gången har det faktiskt gått superbra.

Hoppas att det blir bättre för lille Skalman.

Kram o hej från Elin.

Vilmer och hans familj sa...

ah så trååkigt! varför skulle ny byta mat igentligen ?
KRam

kungen o majkis sa...

Usch, det är så jobbigt med kräkningar! Vår Bosse hade upp till 20 kaskadkräkningar per dag i ett års tid,vi provade hur många matsorter som helst innan han fick sin Nissenplastik gjord och sedan dess inte en kräkning på 4½ år...Vi fick som ett helt nytt liv utan de där kräkningarna! Håller alla mina tummar att E få må bättre av den nya maten! Kram!!

Skalmans mamma sa...

Ja, 3 dagar måste vara extremt snabbt. Helst med tanke på att han har rätt känslig mage och har haft stora problem med kräkningar....

Malin, vi ska byta mat för att E ska få i sig nog av alla näringsämnen. Det funkar med den gamla maten också om det inte går att byta, men han får i sig lite bättre med den här sorten.

Honungspojkens mamma sa...

Nä! Kräkningarna får hålla sig börta nu. Hoppas det går bättre med långsam upptrappning... Kram