söndag 14 augusti 2011

Våra kvällar...

Något jag saknar här hemma är lugna kvällar. Tänk att bara få sjunka ner i soffan när barnen somnat. Se en "dålig" film eller läsa en god bok. Kanske bara sitta och prata.

Kvällarna hos oss innebär mycket pysslande. Först är det läggning av Skalis och Storebror vid 19-19.30. Sedan klockan 20 är det dags att blanda och ge Skalman hans epilepsimediciner (han får dem då han sover). Efter det hinner man precis landa i soffan innan det är dags att fixa Skalis kvällsmat som måste stå i 20 min innan den kopplas (annars piper pumpen i ett...). Klockan 21 kopplas maten, som om pumpen vill rullar på utan pip och då är maten slut vid 21.40. Sedan ska Nexium blandas och ges. Och allra sist innan vi lägger oss så fyller vi matpåsen med vatten, som sedan ska kopplas för att gå på låg hastighet hela natten.
Men sen sover Skalman för det mesta väldigt bra, så jag ska inte klaga (gnäller bara lite ;-) ).

Fast en lugn kväll någon gång ibland skulle faktiskt inte vara fel!

3 kommentarer:

Anna sa...

Har ni inte natt assistenter?
Hur funkar det för er att ha assistans i hemmet?

Skalmans mamma sa...

Anna, förlåt att jag glömt svara på frågan! Jag får ta och skriva ett inlägg om hur det är att ha assistans (kommer snart). Vi har bara assistans på dagtid.

Anonym sa...

Tack:) Jag har själv jobbat som assistent ett kort tag.och det jag lärde mig var att nej jag vill inte få ett funktions hindrat barn som behöver assistans.