måndag 24 januari 2011

Nya, mjuka och smidiga!

Idag har det varit fullt upp. Först var specialpedagogen och logopeden här. Vi pratade förstås om allt möjligt men vi funderade också lite kring vilka mål vi ska ha för Skalis. Han och vi ska nämligen delta i habiliteringens NIT (nätverksbaserad intensiv träning) nu under våren.
Vi startar upp med en heldag nästa vecka och sedan träffas vi en gång i veckan under våren.
Ska bli spännande!

På eftermiddagen var det dags för årets första elrulleträning. Skalman kände absolut igen sig och letar efter spaken som man kör med.
Dessutom fick han sina nya skenor till händerna. "Grillvantarna" som vi fick för några veckor sedan fungerade inte alls, så nu testar vi ett par nya.

Dessa är mjuka och smidiga och till för att hålla ut tummen som annars alltid vill sitta fast inne i handen.
Tjusiga, eller hur!?

7 kommentarer:

Amanda sa...

Vad kul att du lämnade en kommentar! Malin skrev tidigare idag om Skalman men lämnade ingen länk. Jag tittade inne på hennes blogg men hittade inte heller någon. Nu ska jag absolut läsa lite på mer på er fina blogg.
Kram Amanda

kungen o majkis sa...

Haha, jag det var lite skillnad mot grillvantarna :-D! Tur att det var nån som tänkte till lite ;-)! Mycket som kommer hända i vår för er :-)! Ser fram emot att höra om nya framsteg :-D!

Emma sa...

De nya skenorna verkar mycket smidigare, hoppas att de fungerar!

Caroline sa...

De var ju snygga, ser ut som biker-handskar! Jag tycker det är något som de är riktigt dåliga på i hjälpmedelssvängen, att göra saker som man kan tänka sig att använda. De frågar sällan hur man vill att saker ska se ut och så står man där och får välja mellan ljusblått med ankor eller "hudfärgat" med blått fluffigt foder. Då känner man sig häftig sen, om häftig är ens approach...

christina sa...

Men finast är ändå de gulliga små fingrarna!! kram !

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

dom såg oerhört smidiga och mjuka ut. Vilka underbara knubbiga fingrar han har :D

www.thistakes.com sa...

Hej hej Finaste :) Trevligt att du hittade till mig.
Blir så ledsen för vad som skedde er fina prins under rutinoperation. Tycker er beskrivning om Skalman är så lik Isayah. Påminner en hel del om vår prins. Ser att nu fått ortoser till hans händer. Dem är så hopplösa dem vi har testat inga hjälper. Håller lilla Skalman tummarna i handen. För Isayah gör det. Han måste få hjälp att ta ut dem och att göra handleden "rakare".
Kommer fortsätta läsa er blogg om det är ok. Kommer följa er. Kramis // Fatima och Isayah.