fredag 28 januari 2011

Inhalationshörnan

Används flitigt!

7 kommentarer:

kungen o majkis sa...

Har ni inhalationen kopplad till en syrgastub? Stooor. Måste ni ha syrgas till Skalmans inhalationer? Vi har en liten smidig inhalationsapparat till Kungen som heter PARI turboboy. Ca 20 cm i diameter. Smidiga grejer :-)!

Hoppas Skalis blir bättre snart!

Kram!

Skalmans mamma sa...

Inte syrgas, bara komprimerad luft =). Vi har samma inhalationsapparat (Maxin), som de har på många sjukhus, fast där kopplar de den ju bara till ett hål i väggen.
Lite jobbigt att man behöver tuber, men den är väldigt effektiv och bra. Vi har en liten inhalationsapparat också som man kan ta med sig.
KRAM

Nattmia sa...

KLart inget kul men tur att det finns :-)

Ha nu en fin lördag...

Kram Mia

kungen o majkis sa...

Jahaaa :-), sjukhusinhalationerna brukar ju gå snabbare och det är ju skönt :-). Blev lite orolig att ni skulle behöva dra runt på det där åbäket ;-D! Ett litet hål i väggen kanske vore något till nästa handikappsanpassning här hemma ;-)!

Kram och ha en go helg :-)!

Iris sa...

Vet ganska väl hur det är med det där... Men vi har en "Pariboy" (PariJuniorBoy) sen länge - rekommenderas! Minst lika effektiv som sjukhusens Maxin om inte bättre. Den låter en hel del (man vänjer sig ;) men jag hade aldrig velat ha tuber i utbyte! Då vi har haft syrgas till dottern så vet jag en del om tuber också. Vi har också en batteridriven (AeroNebGo) som dock inte alls är lika bra om dottern är riktigt dålig, men naturligtvis är mkt smidig att ha med sig. I övrigt rekommenderas lägesförändringar och typ "rida ranka" - men det vet ni säkert allt om! ;) Allt för att få ut det där jäkla slemmet innan det och bacilluskerna får fäste!

www.thistakes.com sa...

Hallå hallå den soliga söndag (iallafall i Luleå)!

Håller med dig. Vilken stor aparat måste ni ta med er den vart än ni än åker? Eller har ni en annan mindre också?

Skalmans mamma sa...

Iris, vi är väldigt nöjda med vår Maxin. Inhalationstiden blir ju bara 1 min med ventoline vilket är skönt. Tuberna tar plats men de levereras ju till dörren så jag tycker att det funkar.

Fatima, vi har en liten också som vi tar med oss till dagis eller när vi åker iväg.