söndag 25 april 2010

Manicker del 2

Det dök också upp två nya inhalationsmanicker i förra veckan. Den gamla nebunetten byttes mot en Vortex.

Dessutom fick vi en Maxin inhalator och till den tre stycken stora gastuber. Vilken tur att vi har massor av plats här hemma.... eller inte.

4 kommentarer:

Mia sa...

Maxin verkar lite meckigt med stora tuber till...har ni provat Aiolos? I Finland kallas den för Spira, det har vi använt sen Victor var 6 veckor gammal 2-6 ggr/dag. Mycket effektivare än Nebunetten som vi bara använder på resor.

Skalmans mamma sa...

Imsa, vi har inte testat Ailosen. Vi fick en Maxin för att den har kort inhalationstid. Tar bara 1 min med Ventoline och 8 min med pulmicort. Lite jobbigt med stor gastub men den funkar jättebra! Vi har en liten Omron Microair som vi använder på resor. Väldigt smidig men det tar lång tid att inhalera.

Mia sa...

Ok, så det har med tiden att göra. Jag tycker inte att det tar så länge med vår nebulisator (Spira), den drivs med kompressor. Ventolinen går fort, på ett par minuter, men kanske för att det är mindre mängd 0,25 ml + 1 ml NaCl. Pulmicorten ger vi 0,5 ml + 1 ml NaCl. Men jag kan inte tänka mig att det tar längre än 5 minuter. Måste ta tid imorgon bitti och kolla.

Mia sa...

Tog tid i morse och det tog ganska exakt 5 minuter med vår Spira. Här finns lite bilder från tillverkaren: http://www.spira.fi/index.php?mother=&group=00000102&level=&prod_id=00000268&mag_nr=9