söndag 18 april 2010

Jag är en tandborste, tandborste....


Vi jobbar mycket med att förbereda Skalman på vad som ska hända. Eftersom han inte ser och vi inte vet vad han förstår, så använder vi konkreta föremål, sånger och tecken (som vi gör med hans händer) som hjälp.

När det är dags för tandborstning så får han hålla i sin tandborste också sjunger vi James Hollingworths Tandborstvisan, en riktig 70-talsgoding. Om det är det som gör att han gillar att borsta tänderna, det vet jag inte, men glad blir han för det mesta!

5 kommentarer:

kungen o majkis sa...

Haha, den sjunger vi för kungen också :D! Han verkar gilla den :-). Den fungerar inte så bra på Majkis dock...med henne måste vi leta olika sorters tandtroll för att hon öht ska öppna munnen :-D!

emma sa...

hej!

jag är assistent åt en kille med cp. vi brukar också sjunga för honom när vi gör saker med honom. han är blind.när vi borstar hans tänder sjunger i en låt från moraträsk.....

när pontus borstar tänderna borstar han så här, han borstar alltid tänderna både här och där, han borstar sina axlar han borstar sina knän, han borstar sina öron han borstar sina tår...jag vet inte om du hört den låten av mora träsk? istället för pontus är det lotta det ska vara...

ha det så bra/emma

Photo by Maria sa...

Alla knep är ju bra och detta verkar ju funka perfekt :-)

Kram Mia

mamma till lille e sa...

Kul, den sjunger vi med och det funkar alltid! E gapar stort och ler/skrattar sig igenom borstningen!
kram

Nina sa...

:)
Kramen!