tisdag 28 augusti 2012

Almanackan är full

Ja, det är tur att vi har en almanacka här hemma, där vi kan skriva in allt som ska göras för just nu är det lite för mycket. Och det som inte står i almanackan, det händer inte!

Igår började vi dagen med hab-planering tillsammans med förskolan. Allt rullar på bra för Skalman, men han kräks fortfarande en del och är ljudkänslig vissa dagar. Som tur är har de ofta möjlighet att gå undan med honom om det blir jobbigt. De berättade att han varit så glad när han kommit på morgnarna med förskoleskjutsen och det känns förstås skönt i mammahjärtat.

På eftermiddagen var vi till hjälpmedelscentralen för utprovning av hjälpmedel. Rullstolen som är kanon, ska bara fixas till lite. Vårdarbroms, annan fotplatta, ny väst och nya hjul ska det bli. Pandastolen har Skalis vuxit ur och eftersom han inte sitter vidare bra i den är det nu bokat nya tider för att testa två andra stolar. Blir x:panda och Zitzi Delfi Pro. Ska bli spännande att se om han sitter bättre i någon av dem. Har ni erfarenhet av någon av stolarna så skriv gärna en kommentar och berätta vad ni tycker!

2 kommentarer:

Louise sa...

Hej!
Malte har provat ut en x-panda, jag ser verkligen fram emot nya stolen, han satt jätte bra i den med enklare stöd!
Jag är avundsjuk på rullstolen! Till våren får Malte prova ut en, jag har bestämt mig för att vänta ut denna vinter.

Vad kul att E gillar att åka taxi. Vi tycker att taxi åkandes gett otrolig avlastning, större än vi förväntat oss.

Passar på att önska trevlig helg!

Marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

Märks att hösten är på ingång för likaså är alla sjukhusbesök...suck..