onsdag 6 juli 2011

Bemötande

Vi har semester och "leker turister" för första gången sedan Skalman föddes. Jag har nog inte funderat så mycket över hur viktigt det är med ett bra bemötande förrän nu. När man har ett funktionshindrat barn som Skalman, som inte kan se, känna, fråga eller upptäcka så är det självklart svårt att komma till en djurpark och faktiskt uppleva direkt mycket. Då är det väldigt viktigt att det finns personal som ser och kan hjälpa till.

Vi fick ett oerhört bra bemötande på Skansenakvariet och det kan vi nog alla leva länge på! Eftersom man inte fick ta in vagnar på lemurberget (pga att lemurerna klättrar på vagnarna), så bestämde vi att Skalis och pappa skulle vänta utanför och sedan skulle vi alla gå in i själva akvariet där man självklart fick ha vagnar. Vad tror ni händer? Jo, vi hinner bara in så kommer det en kvinna ur personalen och säger att hon hört att vi ville komma in till lemurerna. Sedan hämtar hon lite lemurmat och följer med oss (och vagnen) in till lemurerna. Hon ser till att de kommer fram och hälsar (och klättrar) på Skalman och hans vagn. Påpekar hur viktigt det är att han också får uppleva! Tänk så underbart det är när någon ser och förstår. Hjälper oss att låta vår fina kille uppleva precis som andra barn.

Sedan såg hon till att Skalman fick hålla i en gullig liten (stor!) boaorm också. Skalismamman tyckte inte att det var så kul att hon också måste klappa lite, men Skalis var nöjd och visade tydligt att han gillade ormen!

8 kommentarer:

Sofia sa...

Så härligt!
Det är nästan så vi också måste besöka skansen nu. :)
Det är ju så hjälpsamma alla bör vara.
hoppas resan fortsätter lika bra!

Malin sa...

Ååå sånt gör mig rörd till tårar :) Vad underbar personal! Och vilken upplevelse för Emil :)
Hoppas er semester är underbar!

Nattmia sa...

Åh vad härligt att läsa.. Jag vet ju med mitt jobb att det ofta händer att man inte förstår, ser eller vågar fråga om man vill/kan..
Härligt!!

Mysiga bilder på Skalis (trots ormen)

Kram Mia

Johanna sa...

Ååå mina tårar rinner!

Tänk om någon kunde göra så för vår lilleman. Kanske får tur när vi ska te kålmorden i sept.

Har följt din blogg ett bra tag. Har en cp-prins på 3,5år.

Din lilla skalman verkar heeelt underbar.

Kramar Johanna

Nina sa...

Men åh... Kan meddela att här rinner det glädjetårar! Sån hänsyn och sånt bemötande, egentligen skulle det vara så självklart, men vad glad man blir!
Kram Nina!

Anonym sa...

Så underbart!! Instämmer precis med vad Nina säger!
Hälsningar från Maria i Karlstad <3 <3

Molls mamma sa...

Åh, här sitter jag och ryser. Vilken fantastisk personal!

Och ett stort grattis i efterskott till lille/store Skalman! :)

Kram från Elin.

Maria sa...

Åhåå så fint gjort. Vilken fantastisk personal. Så önskar man att det var överallt.

/Maria