onsdag 13 januari 2010

För ett år sedan...

åkte vi till Göteborg och Drottning Silvias barnsjukhus. En av våra läkare misstänkte att det kunde finnas en bakomliggande sjukdom (ev. Leighs syndrom) som utlöst Skalmans svåra hjärnskada. Därför skickades vi iväg för att göra en neurometabol utredning.

Under tre dagar togs massor av prover. Det gjordes EKG och ultraljud av hjärtat. Vi träffade en ögonläkare och lämnade massor av olika blodprover. Den tredje dagen sövdes Emil och man gjorde muskel- och hudbiopsi. Det gjordes även en synundersökning under narkos.

En arg kille med nål i huvudet. Snart dags för sövning.


Trött efter muskelbiopsin!

Efter Göteborgsresan följde en jobbig tid. Dels i väntan på svaren men också med en lång sjukhusvistelse. Mer om det i ett annat inlägg.

7 kommentarer:

ludvigonora sa...

Alla undersökningar som barnen behöver gå igenom är så svåra och jag tror aldrig man vänjer sig vid det. Tycker också ovissheten och väntan på svaren är fruktansvärda, då går man med en ständig värk i magen.
Era barn är så söta o vad mysigt det ser ut i Joels hörna.
Jag läser din blogg varje dag men jag är väldigt dålig på att lämna kommentarer. Du har en jättefin blogg och så fina barn.

Kram från Madde

Nattmia sa...

Stackars lilla kille som måste gå igenom allt detta och helst när man inte kan förklara varför för honom..

Kramar till hela familjen..
Mia

Hege - Mamma till världens underbaraste Julia! sa...

Gud va ont man får nær man ser honnom så ledsen. Jag fattar ingenting av vad allt det han gjorde på sjukhuset var, men jag hoppats att det var vært det! Stackars søtnos!

Helt sjukt søt på den nerdesta bilden! Gullunge<3

marie sa...

Lilla skalman. Önskade så man kunde berätta och att de kunde förstå varför. Bilder som väcker massa minnen här. Ni är så starka. Stor bamse kram till er!

Nina sa...

Lillgubben!
Kramar om!
Nina

Zebbes mamma sa...

oj, tårarna kommer direkt när jag ser fotona. Det är som att se Zebbe. Lilla söta killen, det gör så ont i en när man måste tvinga dem igenom undersökningar när de är så små.. Många kramar till er..

Skalmans mamma sa...

Ja, tänk vad de får gå igen våra småttingar! Önskar så att Emil slapp alla sjukhusbesök. Samtidigt är han nog lyckligt ovetande om mycket....

Kramar till er alla