onsdag 30 december 2009

Tröttsamt

Vet inte hur många gånger idag jag har fått höra (av främmande människor):
-Oj, det var en trött kille.
Eller:
-Så sömnig han är.
Eller:
-Han blundar nästan så han somnar nog när som helst.

Suck!
NEJ, har jag lust att skrika. Han är inte trött, han ska inte sova men jag orkar inte.
Nickar bara och håller med:
-Jo, han är nog lite trött.

Bara för att man är slapp i kroppen och hänger i sin mammas famn så behöver man inte vara trött.
Vet att folk inte menar något illa, men ibland blir jag också trött!

9 kommentarer:

cp-mamman sa...

Igenkännande...
Efter att ha satt en gammal dam på plats för ett par år sen så har jag fortsatt vara "kaxig" och säger glatt numer att nej han är inte trött han har en cp skada det kan man inte sova bort.. Då brukar folk skruva lite nervöst på sig.Fast numer är det sällan ngn säger ngt då rullstolen får lite mer respekt med sig än en vagn. River som är mycket medveten om sin skada tycker inte alls det är kul att folk säger att han ser trött ut när han är pigg som en mört. Borde kanske lägga in en fras med snabbsvar på hans kommande dator så han själv kan bita ifrån...

Nina sa...

Det är ju inte lätt att veta för dom som inte känner er... Men jag förstår vad du menar, ibland orkar man inte.

Hoppas iaf han mår bättre från sin förkylning nu! Och att ni får ett fint nyårsfirande!

Gott Nytt År 2010!

Kram Nina!

kungen o majkis sa...

Det känns verkligen igen. Folk tror att Bosse sover eller håller på att somna titt som tätt. Jag brukar varva svar som: Ja, han kanske är lite trött.....Nej, han bara är sån....Nej, han lyssnar bara på sin musik... Ja, han är jättetrött...han sjöng Lasse Winnerbäck-låtar inatt! Lite beroende på mitt humör ;).
Ha ett riktigt gott nytt år!! Kram!

Anonym sa...

God fortsättning! Min lille son har med anledning av sin hjärnskada något märkligt för sig med ögonen. Han viker ner blicken snett ner till vänster väldigt ofta. Ögonläkaren har aldrig sett något liknade men misstänker att han inte riktigt orkar med intryck o "stänger av filmen" för att sedan titta igen. Kopplingen mellan hjärnan och ögat funkar inte riktigt. Hur som helst...VÄLDIGT ofta får jag höra: "Men va blyg han är", "är du blyg lilla vän" eller "oj vad trött han är"! Jag orkar inte heller säga något till alla som kommenterar men i mamma hjärtat gör det lite ont. Önskar att han vore blyg istället för att hans hjärna inte fungerar som den ska! Kram

Vilmer och hans familj sa...

Kunde inte sagt det bättre själv och det är verkligen tröttsamt att få höra ideligen, ideligen Ju fler man träffar dessto fler gånger kommer det, "han ser trött ut". Gör precis som du sväljer och sväljer och exploderar inombords. Försöker undvika att någon ska få den explosionen rakt i ansiktet.
Ibland vill man bara gå i ide.

Malin sa...

Förstår alltför väl, särskilt känslan av att inte orka förklara fler gånger. Varm kram och Gott Nytt År till er alla!

Nattmia sa...

Kan förstå dig men kan oxå förstå de som tror att han är trött.. Men som sagt förstår jag att du tröttnar på kommentarerna, jag har ju varit med om sådana kommentarer genom att jag jobbat/jobbar med funktionshindrade barn/ungdomar och jag kan bli trött och irriterad, men då kan jag ju gå hem efter ett arbetspass..

Ha nu en bra start på nya året..

Kramar Mia

Anna sa...

Jag kunde nog vara en av dem som vill vara vänlig och säga något i den stilen. Det är säkerligen jättejobbigt för er att höra så ofta - men det är så svårt att veta vad som är rätt och fel att göra/säga. Ska man t.ex titta bort - titta lagom, hur mycket är lagom...?
Om någon kommenterar att han ser trött ut kanske du bara kan säga mm..eller något i den stilen? Det känns minst ansträngande och jag har svårt att tänka mig att du skulle klara av att färsa åt folk någonting otrevligt för en sådan kommentar?
Gott nytt år på er.

Imsavimsa sa...

Känner så igen mig, men jag brukar nog nuförtiden bara säga "mmm", känns som om det räcker för folk man inte känner. Kram!