måndag 11 maj 2009

Som en påse nötter

Emils kropp är som en påse nötter. Helt slapp! Det gör det inte så lätt när man ska bära honom. Vi kämpar och tränar här hemma. Drömmen är att han kanske någon gång ska kunna balansera sitt huvud. Inbillar mig att det skulle förenkla allting väldigt mycket. Tycker mig ändå se en förbättring vad gäller stabiliteten. Här kan ni se bild på honom när han provar hoppgungan för första gången.

Nu ser det ut så här när han sitter i den. Visst han har en bra kudde runt sig som hjälper till att hålla upp kroppen, men huvudet lyfter han ju faktiskt själv. Ger hopp inför framtiden =)

4 kommentarer:

sophia sa...

Duktig kille..:-D Jag tror att man kan öva upp en hel del färdigheter även om det för våra barn är betydligt svårare än för andra då det inte handlar om muskelstyrka eller kontroll utan avsaknaden av signaler som säger åt kroppen vad som ska göras detta är svårt att träna upp men ju äldre barnen blir desto starkare blir det och man hittar andra lösningar.En hel del kan man ju också lära sig och våra barns framsteg är ju enorma. Tycker din lilleman ser ut att ha en hel del vilja i sig det gäller ju bara att hitta rätt aktiviteter som gör att man vill utnyttja sina resurser hur begränsade de än må vara. Hoppgungan ser aldeles fantastisk bra ut och han verkar trivas som fisken i vattnet...

Giesela o Linnea sa...

Visst är det skillnad!!! Ses vi på torsdag?

Skalmans mamma sa...

cp-mamman: Visst, Emil har massor av vilja och det har han haft sedan han föddes. Är underbart när man hittar aktiviteter som funkar och där han jobbar med kroppen och samtidigt har roligt.

Giesela och Linnea: Jag hoppas att vi ses på torsdag. Vi har läkartid kl.10 så det beror på hur lång tid det tar, ev ska vi bada med vår sjukgymnast efteråt också (får se hur pigg E är efter läkarbesöket). Jag ringer dig när vi är klara och kollar vad ni gör

cpmamman sa...

Du dom där ögonen rymmer en hel ocean och världen däromkring! Som han kommer lyfta upp sig på sitt vis i sin värld. Var så säker :)