måndag 18 maj 2009

Ny vagn?

Är så sugen på att köpa ny vagn. Emil sitter inte bra i Joels gamla sittvagn. Därför var vi en sväng till Babyland igår och spanade. Blev lite förälskad i den här.

Vi behöver en vagn där Emil sitter bra, eftersom han gillar att "halvsitta" upp, men inte kan balansera sitt huvud. I de flesta vagnar finns för få lägen när man ska ställa in ryggstödet. På den här vagnen kan man ställa ryggen i precis vilket läge som helst. Dessutom kan man fälla ner sufletten mycket så att man slipper få sol i ögonen.

Emil satt verkligen jättefint i den!

Hm, blir till att fundera, för billig var den inte....

6 kommentarer:

cpmamman sa...

Vi hade en babytravel smart innan vi fick en vagn från hmc. Den som vi har nu med andra ord. Den är en blandning mellan en vagn/rulle men ser mest ut som en vagn förstås. Gjord av ett ledande företag inom hjälpmedel som heter ottobock. Den är ganska snygg men stor och tung att bära in i exempelvis bilen. Den går också att anpassa individuellt med ryggläge, fotstöd och diverse andra stöd som är nödvändiga för vissa barn. Kan även ha den både fram och bakvänd. Fundera lite och fråga eran habilitering vad dom har för tankar kring vagn. Det är ju som sagt dyrt att köpa en ny fin. Men det är också kul att ha något "eget". Ville bara tipsa! Ha en bra dag lille skalman.

Skalmans mamma sa...

Hm... vi ska till hmc den 27 maj så jag kanske får hålla ut till dess. Vet att vi skulle prata om vagnar då. Är bara lite otålig ;-)...

Anonym sa...

Hej! Vi har en emmaljunga som Alvin ligger bra i, men funkar inte så bra att sitta i.Han är ju en degklump! =) Har även en phil&teds sport, i vilken han sitter bra i. Ska få den lite anpassad nu av hab så det blir ännu bättre. Han har en tendens att "falla" åt höger sida och bli som en krok. =) Hälsningar Helena

sophia sa...

Vi har den vagnen som du kollat på till lillasyster den är kanon och jag är förälska i en vagn som är så smidig och väger så lite och givetvis har jag cafelattehållare och kylfack till vagnen:-D mamma måste ju få förena nytta med nöje. Säkmnt åsido så funkar den tom bra för River särskillt nu när han inte får sitta i sin rullstol pga operationen.
Om lillemannen inte har ngn spasticitet och sitter bra i den så tror jag att den eller typ urban jungle är de smidigaste vagnarna. Vagnaran från hab är oxså bra men som sagt inte några skönheter och ganska tunga och platskrävande i jämförelse... Lycka till med vagnköpet kanske en begagnad på blocket och en vagn från hab så ni har att byta med när ni inte orkar dra med den stora tunga eländet..

Lycka till i vagnköpandet.

Elin sa...

Svar på fråga: :) MicroAir...Är det ungefär som en aiolos då kanske?

Det vi har är en vanlig spray som astmatiker har..sådan har du säkert sett..vi kopplar på den på en behållare med mask så sprayar vi 1-2 ggr och Molly andas in medicinen..ungefär 6 andetag, och masken måste sitta tätt. Funkar jättebra!

Unknown sa...

Ett tips är att ringa hjälpmedel innan och boka in vagndiskution. Vet inte hur det är med hab men när jag jobbade så var inte alla specialiserade på alla hjälpmedel. Plus att det behövs avsättas tid för ev första visning och sånt.